aDSC_0013 web

Grønsagsproducenter og Kræftens Bekæmpelse fortsætter samarbejdet i 2016.

Tæt på 170.000 kr. er nu sendt fra Lammefjorden til Kræftens Bekæmpelse. Det er det kontante udbytte af den kampagne, som Lammefjordens Grøntsagslaug sidste år satte i gang til fordel for Støt Brysterne – Kræftens Bekæmpelses indsats mod brystkræft. Samtidig har de to parter aftalt at fortsætte samarbejdet i 2016.

– På vegne af avlerne, kartoffelpakkerierne og gulerodsvaskerierne på Lammefjorden er jeg stolt over, at vi har skaffet så mange penge til det gode formål. Der er også grund til at takke de mange forbrugere, som har støttet sagen ved at købe vores særlige Støt Brysterne-poser med kartofler og gulerødder fra Lammefjorden. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet i år, hvor jeg tror, at vi kan nå endnu længere, fordi vores produkter vil komme ud i flere forretninger landet over, siger Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.

Det perfekte match

Også hos Kræftens Bekæmpelse er der tilfredshed med at have fået grønsagsproducenterne fra Lammefjorden med som sponsor. Carina Winther, kampagneansvarlig for Støt Brysterne, siger:

– Vi kunne slet ikke klare os uden erhvervssponsorer, som står for op imod en fjerdedel af det samlede beløb, vi samler ind. Vi indsamlede i alt 16,5 millioner til Støt Brysterne i 2015.

– Det er flot, at Lammefjorden går ud med deres ambitiøse indsamling, og vi ser dem som det perfekte match for Støt Brysterne, siger Carina Winther. Kartofler og gulerødder fra Lammefjorden passer i den grad til Kræftens Bekæmpelses DNA omkring sund levevis, så deres støtte er derfor helt naturlig i dette regi. Jeg er også glad for, at det er blevet til et etableret samarbejde i 2016 med Lammefjorden, fordi det giver synlighed over for de danske forbrugere. Det gælder om at komme så bredt ud som muligt.

– Lammefjorden skabte et flot resultat sidste år med 168.000 kr. Jeg er spændt på at se, hvad det bliver til i år. Jeg opfordrer til at bakke op om indsamlingen, for hver en krone gør en forskel og gør det muligt for os at komme endnu længere ud med støtte til forskning, oplysning og patientstøtte, bemærker Carina Winther, som ser frem til et inspirerende og lyserødt efterår med Lammefjorden igen i 2016.

50 øre pr. pose

De mange penge fra Lammefjorden til Støt Brysterne er skaffet ved at donere 50 øre pr. solgt pose kartofler eller gulerødder. Sådan bliver det også, når den næste kampagne begynder i september, oplyser Hans Møller Olsen.

– Både vores medlemmer, butikkerne og forbrugerne har været glade for at kunne støtte på den måde. Som grønsagsproducenter har vi en vigtig rolle i forhold til at levere sunde fødevarer. Og så er det jo glædeligt, at vi kan samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, som gør en så vigtig indsats for at fremme sundhed og bekæmpe kræft, siger Hans Møller Olsen.

Dyrket på tidligere havbund

Gulerødder og kartofler er de to dominerende produkter fra den inddæmmede del af Lammefjorden i Nordvestsjælland. Det er et areal på 55 kvadratkilometer, omtrent det halve af Amagers størrelse.  Lammefjordskartofler og lammefjordsgulerødder er blandt de få danske fødevarer med EU’s kvalitetsstempel BGB, Begrænset Geografisk Betegnelse.

2016 er det 13. år, hvor Kræftens Bekæmpelse kører kampagnen Støt Brysterne. I Danmark lever omkring 60.000 kvinder med brystkræft.